Consiliul Local Sector 4 a adoptat un proiect privind amenajarea de platforme pentru colectarea selectivă a deşeurilor, informează Agerpres.

Hotărârea prevede că se aprobă indicatorii tehnico-economici şi proiectele tip "Amenajare platforme la sol pentru colectare selectivă a deşeurilor pe raza Sectorului 4" şi "Amenajare platforme îngropate pentru colectare selectivă a deşeurilor pe raza Sectorului 4". Valoarea investiţiei în ceea ce priveşte platformele la sol este estimată la circa 42.500 de lei cu TVA, iar privind platformele îngropate - la aproape 116.000 de lei cu TVA.

Un alt proiect adoptat în şedinţa de miercuri a Consiliului Local Sector 4 se referă la aprobarea implementării instrumentului economic "plăteşte pentru cât arunci" în cadrul serviciului public de salubrizare asigurat pe raza Sectorului 4, bazat pe cel puţin unul dintre următoarele elemente: volum, frecvenţă de colectare, greutate, saci de colectare personalizaţi.

"În conformitate cu principiile 'tarifarea echitabilă, corelată cu calitatea şi cantitatea serviciului prestat' şi 'poluatorul plăteşte', precum şi pentru aplicarea instrumentului economic 'plăteşte pentru cât arunci', se desfiinţează taxa de salubrizare instituită şi încasată pentru toţi utilizatorii serviciului de salubrizare, persoane fizice şi juridice, de pe raza Sectorului 4 în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local Sector 4 nr. 9 din data de 31.01.2017, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu 1.01.2021", prevede hotărârea.

Conform sursei citate, contravaloarea serviciilor de salubrizare va fi suportată şi decontată direct de către utilizatori, persoane fizice şi juridice, pe bază de tarife, în baza contractului individual de prestare a serviciului de salubrizare încheiat direct cu operatorul serviciului de salubrizare licenţiat, care deţine exclusivitatea prestării serviciului pe raza sectorului.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, prin implementarea acestui nou mod de taxare, contravaloarea serviciilor de salubrizare urmează a fi decontată direct de toţi utilizatorii acestor servicii, pe bază de tarife şi în funcţie de consumul real.

Implementarea unui astfel de sistem ar permite includerea unei tarifări diferenţiate, în funcţie de gradul de separare a deşeurilor, situaţie care va conduce la responsabilizarea beneficiarilor serviciului de salubrizare şi la reducerea cantităţii de deşeuri eliminate de aceştia. În sarcina beneficiarilor serviciului de salubrizare există o serie de obligaţii legale care, în măsura în care sunt respectate, pot conduce la diminuarea obligaţiilor de plată, prevede sursa citată.

"Cu titlu de exemplu, redăm situaţia colectării selective, pe fracţii, care poate conduce la reducerea taxei de depozitare a deşeurilor şi, nu în ultimul rând, a activităţii de reciclare sau a altor modalităţi alternative de eliminare a deşeurilor care se reflectă în diminuarea obligaţiilor de plată", stipulează raportul de specialitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri