Orban îi ”liniștește” pe părinții din București ai căror copii trec la învățământ exclusiv online

Ludovic Orban a anunțat duminică, 18 octombrie, faptul că urmează un proces prin care se va stabili închiderea școlilor din București, având în vedere depășirea pragului de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, și desfășurarea cursurilor exclusiv online.

”Depășirea pragului de 3 la mia de locuitori va fi constatat de Comitetul Municipal pentru situații de Urgență. Printre măsurile care se impun este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea lor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior”, a explicat Ludovic Orban.

Șeful Guvernului menționează că este la curent cu ”neliniștea” părinților care vor trebui să stea acasă cu copiii după ce pașii procedurali vor fi parcurși și măsura va fi anunțată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

”Noi avem o ordonanță de urgență în curs de adoptare, pe care o vom adopta săptămâna viitoare, marți-miercuri, ce are prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care stă acasă cu copilul în cazul în care învățământul se derulează online”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta e explicat faptul că Executivul are în vedere și alte măsuri de restricții pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Citeste si:
USR-PLUS îl propune pe Dacian Cioloș premier după alegeri
USR-PLUS îl propune pe Dacian...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri