Ludovic Orban a anunțat duminică, 18 octombrie, faptul că urmează un proces prin care se va stabili închiderea școlilor din București, având în vedere depășirea pragului de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, și desfășurarea cursurilor exclusiv online.

”Depășirea pragului de 3 la mia de locuitori va fi constatat de Comitetul Municipal pentru situații de Urgență. Printre măsurile care se impun este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea lor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior”, a explicat Ludovic Orban.

Șeful Guvernului menționează că este la curent cu ”neliniștea” părinților care vor trebui să stea acasă cu copiii după ce pașii procedurali vor fi parcurși și măsura va fi anunțată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

”Noi avem o ordonanță de urgență în curs de adoptare, pe care o vom adopta săptămâna viitoare, marți-miercuri, ce are prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care stă acasă cu copilul în cazul în care învățământul se derulează online”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta e explicat faptul că Executivul are în vedere și alte măsuri de restricții pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri