Ludovic Orban: Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete pentru elevi. O să achiziționăm probabil 70-80.000

Premierul Ludovic Orban a declarat la B1TV că guvernul nu va putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete pentru elevi, dar vor fi cumpărate probabil 70.000-80.000. În plus, Orban a menționat că licitația pentru tablete nu va fi finalizată până la începerea anului școlar, pe 14 septembrie, notează edupedu.ro.

„Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete. Achiziția e la ONAC (Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate -n.r.), la ONAC s-a referit doamna vicepremier Turcan. (...) Aici a existat foarte multă, după părerea mea, optuzitate și o rigoare excesivă în derularea procedurii. O să achiziționăm probabil 70-80.000, dar ne-am gândit la lucrul ăsta”, a declarat Orban, întrebat de licitația prin care Guvernul a anunțat de câteva luni că va cumpăra tablete pentru elevii care nu au acces la învățarea online pentru că nu au dispozitive.

„Deci noi am dat ordonanța de urgență care este în vigoare, am mobilizat resurse financiare din fonduri europene – 175 de milioane de euro care sunt dedicați strict cheltuielilor pentru deschiderea școlilor. Noi vom deconta autorităților locale sau școlilor orice achiziție care este făcută. Avem 100 de milioane de euro pentru tablete, se pot achiziționa 500 de mii de tablete, avem 50 milioane de euro pentru materiale și echipamente de protecție, pe care deasemenea le vom deconta autoritățile locale”, a mai spus premierul.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri