Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București s-a întrunit la ora 15:00. În urma ședinței, au fost stabilite restricțiile pentru următoarele 14 zile.

Regulile care definesc SCENARIUL ROȘU pentru Capitală sunt:

  • masca devine obligatorie în aer liber în București,
  • școlile și grădinițele vor intra în scenariul roșu de funcționare, adică vor trece în online. Regula este valabilă atât pentru cele de stat, cât și pentru cele din mediul privat.
  • restaurantele și cafenelele se vor închide la interior,
  • teatrele și cinematografele se vor închide,
  • sălile de jocuri de noroc se vor închide.

Bucureștiul a depășit rata de 3 la mia de locuitori. Județul Alba este cel care urmează Bucureștiul, cu o rată de 2,95 la mia de locuitori și cu 60 de cazuri nou confirmate. Alături de Alba, se mai află și județele Sălaj, cu 2,64 și Vâlcea, cu 2,52, care se apropie vehement de rata de 3 la mia de locuitori. În plus, chiar dacă județul Mureș nu a atins o rată a incidenței de 2 la mia de locuitori, orașul Târgu-Mureș este cel care a depășit acest indicator, începând cu 19 octombrie introducând reguli precum închiderea școlilor, a restaurantelor, dar și purtarea măștii de protecție în aer liber.

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 132.082 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

știre în actualizare

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri