Ludovic Orban: Dacă mi-ar fi ieșit vreun fir de păr alb, sigur ar fi avut legătură cu HoReCa

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre măsurile de sprijin luate deja sau care sunt luate în discuție cu sectorul HoReCa și a dat de înțeles că discuțiile cu reprezentanții din industrie sunt intense: "Dacă mi-ar fi ieșit vreun fir de păr alb, sigur ar fi avut legătură cu HoReCa", scrie Digi24.

"Pentru HoReCa încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, probabil ar fi avut legătură. Am avut foarte multe măsuri adoptate pentru HoReCa, am discutat și despre alte posibile forme de sprijin. Când vom conveni asupra altora, vom comunica. Avem și programul de granturi lansat de un miliard de euro, din care 350 milioane sunt pentru capital de lucru pentru domeniile cele mai afectate de pandemie. Sunt și alte programe care vin în sprijinul HoReCa, cum e cel lansat de Ministerul Economiei privind energia verde pentru restaurante, hoteluri. Am aplicat o varietate de forme de sprijin", a spus premierul.

El a subliniat că în toate țările unde a crescut numărul de infectări s-au luat decizii de a închide și activitățile de servire.

Orban a precizat că hotelurile sunt deschise pentru clienți și că aceștia pot servi masa la restaurantele din interior care sunt legate de hoteluri.

"Am încercat să creăm un echilibru și să nu generăm interdicții brutale", a conchis premierul.

Citeste si:
Klaus Iohannis, conferință în care timp de 12 minute a criticat PSD
Klaus Iohannis, conferință în...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri