HORA | Dacă nu înțelegem corect măsurile guvernului, acestea vor fi în zadar

Dincolo de statusul sanitar al situației, criza economică ce amenință internaționalul nu este deloc departe. Așa cum este reliefat de săptămâni bune, industriile turism și HoReCa sunt cele care suferă cel mai mult. În urma ședinței de guvern de nouă ore, premierul Ludovic Orban a transmis care sunt principalele modalități prin care intenționează să ajute cele două arii. Contactat de wall-street.ro, Răzvan Crișan, Co Founder & CEO al Kane Group, reprezentant al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), a declarat că măsurile adoptate demonstrează că guvernul a înțeles gravitatea statusului HoReCa. Cu toate acestea, e necesară înțelegerea exactă a soluțiilor guvernului.

”Considerăm că e un prim pas care ajută, deoarece guvernul a înțeles faptul că industria noastră a fost cea mai brutal lovită de ceea ce se întâmplă în momentul acesta, economic vorbind”, a menționat Răzvan.

Cu toate acestea, Răzvan avertizează asupra prelungirii crizei, care va avea nevoie de măsuri suplimentare.

”Guvernul trebuie să fie foarte atent și deschis la dialog intensiv în perioada următoare și să identifice și măsuri suplimentare. Cel mai probabil, acestea de acum nu vor fi suficiente dacă se prelungește criza”, a adăugat CEO-ul Kane Group.

În ceea ce privește măsura șomajului tehnic, reprezentantul HORA a menționat că acesta este un subiect delicat și trebuie folosit cu înțelepciune.

Citeste si:
EXCLUSIV | Cum a devenit HoReCa oaia neagră a luptei cu coronavirusul
EXCLUSIV | HoReCa, oaia...

”Trebuie să înțelegem exact detaliile aplicării. Cred că pasul următor este să ne asigurăm că, alături de Ministerul Muncii, transmitem corect informația, dar și modalitatea de operare privind calea birocratică. Altfel, măsura nu își va atinge scopul.

Nu în ultimul rând, Răzvan a adăugat că HORA a început demersurile pentru crearea unor ghiduri pentru acordarea creditelor cu garanții guvernamentale. Astfel, Organizația Patronatelor ajută la implementarea măsurilor adoptate de guvern.

”Am inițiat un dialog imediat cu sectorul bancar, prin care să începem să lucrăm la o serie de ghiduri de bună practică în acordarea creditelor cu garanții guvernamentale. Este foarte posibil ca, în absența unor astfel de documente, directiva guvernului să nu aibă rezultatul scontat”, a conchis Răzvan Crișan.

Citește și: Coronavirus | Ce măsuri de susținere a mediului de afaceri adoptă alte țări din Europa.

Citeste si:
Ce vor proprietarii de restaurante de la prefectul Capitalei
Proprietarii de restaurante...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri