Un bărbat din localitatea Iveşti, domiciliat în zona unde a fost instituită carantina şi infectat cu COVID-19, s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fost depistat de jandarmi în timp ce încerca să iasă din zonă printr-o lizieră situată la marginea localităţii, informează Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului (IJJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, o patrulă de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Iveşti a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localităţii, conform Agerpres.ro.

În momentul în care a văzut patrula, conducătorul autoturismului a părăsit liziera şi a intrat în localitate, unde a fost oprit de către jandarmii aflaţi în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus.

În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată, care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături într-un supermarket din Tecuci.

Întrebat despre motivul pentru care intenţiona să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieşirea în drumul naţional, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să îşi facă loc cu ajutorul unei lopeţi.

Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înţeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării la domiciliu, dar el a negat şi a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au descoperit că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 şi carantinat la domiciliu.

Persoana în cauză a fost condusă la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările sunt continuate de către poliţie.

Sursa foto: Vlad Ispas / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri