În primele 9 luni ale acestui an, peste 6.000 de românce au obținut un ordin de protecție împotriva agresorilor, însă 30% dintre ele au fost încălcate și sunt încălcate în fiecare an. Asociația Zi de Bine lansează campania „Iubirea care bate la ochi”. În cadrul campaniei, 1.000 de femei, victime ale violenței domestice, vor avea acces la MINERVA, un dispozitiv mascat într-o bijuterie, care le va ajuta să apeleze rapid la 112, dacă agresorul încalcă ordinul de protecție.

Cei care doresc să se alăture campaniei, pot face o donație în valoare de 2 euro printr-un SMS cu textul SUS la numărul 8845.

Recunoscută deja pentru implicarea în lupta împotriva violenței domestice, prin Campania Respectului, AVON România se alătură Asociației Zi de BINE și va dubla primele 15.000 de sms–uri strânse de la donatori, pe parcursul lunii Noiembrie.

Prin Campania Respectului, ne-am luat angajamentul de a fi alături de femeile din România în momentele fericite, dar mai ales în momentele dificile. Într-un an în care abuzul este o prezenţă constantă pe agenda publică, ne dorim să dăm o voce puternică şi victimelor lui.

Ana Nicolae, Brand Communications and Advertising Manager AVON SEE

„Dacă te bate, de ce stai?”, este întrebarea pe care o primesc miile de femei, victime ale violenței domestice, iar răspunsul poate să prindă 1.000 de forme. Conform unui studiu realizat de United Nations Women, agresorii s-au folosit inclusiv de contextul pandemiei de COVID-19, exploatând incapacitatea femeilor de a cere ajutor sau de a scăpa de agresiune, femeile riscând să fie evacuate din casă, fără a avea un alt loc unde să meargă.

La începutul relației, femeia primește vorbe frumoase, iar pe degetul ei strălucește bijuteria ce le pecetluiește iubirea. Apoi vorbele își pierd duioșia, iar urmele iubirii se mută de pe deget, pe chipul femeii, care-și pierde strălucirea de la o zi la alta. În noiembrie le încurajăm să obțină un ordin de protecție care să-i țină la distanță pe agresori! Și în situația în care chiar și cu acest ordin, agresorul își continuă prigoana, MINERVA va alerta instantaneu serviciul 112. Locul agresorului e la închisoare.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine

Suma necesară pentru această cauză este de 50.000 de euro, bani care vor fi investiți în dezvoltarea celor 1.000 de dispozitive.

Partenerii Asociației Zi de BINE în acest proiect sunt Centrul Filia, Asociația Anais și Asociația Luthelo, ONG-uri cu experiență în domeniul violenței domestice.

Asociația Zi de Bine susține cauza femeilor agresate, care sunt nevoite să învețe să trăiască zilnic cu frica de a merge pe stradă și face un apel către sărbătoriții lunii noiembrie, pentru a-și dona ziua de naștere, dar și către toți cei care doresc să se alăture luptei împotriva violenței domestice.

Sursa foto: Sydney Sims/Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri