COVID-19 | Cum a arătat Brașovul în weekend-ul de dinaintea intrării în vigoare a noilor restricții

În urma unei explozii de cazuri de coronavirus în România, autoritățile au decis o serie de noi restricții, care au intrat în vigoare la data 9 noiembrie. Unele dintre acestea ne erau cunoscute, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii de protecție, la unele ne așteptam, precum reintroducerea declarației pe proprie răspundere, iar altele ne-au suprins, aici fiind de menționat închiderea piețelor. În tot acest context, al aparentului control asupra ascensiunii pandemiei în România, iată cum a arătat unul dintre orașele României în weekend-ul premergător introducerii noilor restricții.

Cu o populație de aproximativ 250.000 de locuitori, Brașovul este unul dintre cele mai vizitate orașe ale României, dar și unul dintre cele mai afectate de către pandemie, încă de la debutul ascensiunii acesteia.

Piața Sfatului, de unde e posibil și un tur al centrului vechi brașovean, este cea care a reunit mai bine de 1.000 de persoane în weekend-ul de dinaintea noilor restricții.

Cu obligativitatea purtării măștii deja instalată de câteva săptămâni bune, Piața Sfatului a fost gazda turiștilor români, care s-au bucurat de două zile cu mult soare. Brașovenii, și nu numai, au înțeles necesitatea purtării măștii, mai cu seamă, purtării corecte a măștii de protecție.

Citeste si:
O femeie venită din Marea Britanie a ignorat carantina și a mers pe...
O femeie venită din Marea...

Românii au preferat să se bucure de soare, plimbându-se pe străzile orașului, înghesuindu-se la anumite terase, unde, în mod logic, purtarea măștii de protecție nu mai este caracterizată de obligativitate.

Comercianții de la tarabele cu suveniruri (magneți, icoane sau alte meșteșuguri realizate din lemn) purtau și ei măști de protecție, așteptându-și cu calm turiștii avizi de câteva imagini pictate cu orașul.

Citeste si:
Vizitati Brasovul! Festival medieval, sambata si duminica, in Piata...
Vizitati Brasovul! Festival...

Inclusiv poliția și jandarmeria se aflau printre terasele aglomerate, avertizând asupra purtării măștii de protecție. Dar pentru că organele de control nu au făcut față străzilor aglomerate, au existat și turiști care au sfidat normele de protecție.

În plus, unii dintre cei prezenți și-au permis chiar să provoace forțele de ordine, tușind zgomotos pentru a atrage atenția.

Brașovul a fost primitor înainte de noile restricții, poate chiar prea primitor. Deși românii au purtat masca de protecție, distanța socială a fost dificil de respectat în Piața aglomerată.

Citeste si:
Review restaurant George Butunoiu: Casa Ungurească
Review restaurant George...

Specialiștii avertizează cu privire la aglomerarea anumitor spații, fie ele chiar și aer liber. Expunerea la o cantitate mai mare de virus ne face vulnerabili în fața lui COVID-19, astfel putând dezvolta forme mai grave ale bolii (indiferent de vârsta pe care o avem).

România a sărit de 300.000 de cazuri de coronavirus la nivel național, apropiindu-se vehement de capacitatea maximă a paturilor din Terapie Intensivă, unde devine din ce în ce mai dificilă salvarea pacienților. Cele mai afectate regiuni sunt Bucureștiul, Sibiul, Sălajul, Clujul, dar și Timișul. Deși Brașovul nu este printre primele locuri, și el este unul dintre județele greu încercate de pandemie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri