Nicuşor Dan promite că va face curățenie în finanțele Primăriei București

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că două dintre problemele cu care se confruntă Primăria Municipiului Bucureşti constau în prioritizarea achitării datoriilor şi lipsa de încredere, din partea sistemului financiar, în vederea cofinanţării unor lucrări de investiţii.

"În ceea ce priveşte partea financiară, am găsit la momentul în care am venit în Primărie în conturi 4 milioane de lei. 80 de milioane popriri pe conturi şi nu a fost evident, în jur de 10 noiembrie, să plătim salariile, dar le-am plătit pentru Primărie şi administraţiile din subordine. Datoriile curente ale primăriei şi ale instituţiilor din subordine sunt de 3 miliarde de lei, şi de aici vin două probleme. Una: e o uriaşă energie consumată de toată lumea, să vedem ce putem să plătim mai întâi, ca să nu rămânem fără bani. A doua problemă, care e şi mai importantă: că nu există încredere din partea sistemului financiar pentru Primăria Capitalei, pentru a cofinanţa marile lucrări de investiţii pe care vrem să le începem de la anul", a arătat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

El a menţionat că soluţia de principiu agreată cu ministrul Finanţelor este aceea de a face "curăţenie în finanţele Municipalităţii", prezentând un buget realist pe 2021 şi recunoscând toate datoriile acumulate.

"Soluţia de principiu pe care am agreat-o cu ministrul Finanţelor este să facem curăţenie în finanţele Municipalităţii, adică să avem un buget realist începând cu 2021, să recunoaştem toate datoriile, inclusiv cele ale companiilor din subordine, în special ale Termoenergetica şi ale STB, şi să ieşim cu situaţia financiară curată şi cu aceste datorii recunoscute, pentru a fi - împreună cu Ministerul Finanţelor - refinanţate de către sistemul financiar", a menţionat Nicuşor Dan.

Citeste si:
Dan: Planul Național de Reziliență, o uriașă oportunitate pentru...
Nicușor Dan: Planul Național...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri