Administrația Firea a dat pe final de mandat aviz pentru construirea unui bloc de 7 etaje peste o casă monument istoric

Administrația Firea a dat în ultimele zile de mandat aviz pentru construirea unui bloc de 7 etaje călare pe o casă monument istoric de pe bd. Regina Maria 8-10 din Capitală, vizavi de Patriarhie. Practic se păstrează o parte din casa de peste 100 de ani, iar lipit de ea se construiește blocul de 7 etaje (înălțimea de 25 de metri). Proiectul imobiliar va fi supus aprobării noului Consiliu General unde PNL și USR-PLUS au majoritate. La dezbaterea publică, zeci de cetățeni au cerut aleșilor locali să respingă proiectul, scrie HotNews.ro.

Potrivit Planului Urbanistic postat pe site-ul Primăriei Capitalei, municipalitatea a avizat păstrarea casei monument, consolidarea și extinderea ei cu un bloc cu 7 etaje, aproape pe toată suprafața terenului de circa 900 mp.

Casa figurează în lista monumentelor istorice, la categoria B- monument de interes local, are parter și etaj și a fost construită în urmă cu peste 100 de ani. Imobilul a fost lăsat în paragină în ultimii ani, însă arată în continuare foarte bine și ar putea fi salvat.

Mai mult zona este protejată, gradul de protecție fiind maxim - adică sunt permise intervenții care conservă caracterul zonei, ceea ce nu se poate spune despre un bloc de 7 etaje.

Citeste si:
Proiecte imobiliare aprobate de administrația Firea în ultimele...
Mai multe proiecte imobiliare...
Sursa foto: Foto: Google Maps

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri