Mai multe proiecte imobiliare controversate aprobate de administrația Firea în ultimele zile de mandat

Administrația Firea a aprobat în ultimele zile de mandat, după alegerile de pe 27 septembrie, mai multe proiecte imobiliare controversate. Este vorba despre un bloc de 6 etaje pe Calea Victoriei, între 6 clădiri monument istoric, un bloc de 4 etaje pe Șoseaua Kiseleff, în locul unei case superbe demolate în 2010, în baza unei autorizații emise ilegal de fostul primar Sorin Oprescu, două blocuri de 4 etaje, unul pe Calea Moșilor zona veche și unul pe strada Docenților, ambele zone protejate, un bloc de 4 etaje pe bd. Aviatorilor, scrie HotNews.ro.

Planurile urbanistice se află în dezbatere publică până aproape de finalul lunii noiembrie, apoi trebuie să fie discutate de Consiliul General, ultimul pas înainte de aprobare. Nicușor Dan și noul Consiliu General trebuie să decidă ce se va întâmpla cu ele.

Proiectul imobiliar avizat prevede construirea unui bloc cu 3 subsoluri, parter și 6 etaje pe Calea Victoriei 192 A, între 6 clădiri monument istoric. Înălțimea maxim admisă în zonă este de 16 m, iar blocul avizat de administrația Firea are o înălțime de 26,5 m.

Avizul de urbanism a fost dat de fostul arhitect șef Ștefan Dumitrașcu pe 1 octombrie 2020, practic după alegeri, iar referatul de aprobare a fost semnat de Gabriela Firea pe 6 octombrie.

Citeste si:
Dan dă vina pe Firea pentru problemele de la Balș și Colentina
Nicușor Dan dă vina pe...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri