Amenzi de 5.000 de lei la granița României cu Ungaria

În data 21 noiembrie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 50.500 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 24.800 mijloace de transport (dintre care 12.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 24.500 persoane cu 12.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 26.000 persoane cu 12.700 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 22.000 de persoane şi 12.100 de mijloace de transport (6.000 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 10.600 de persoane cu 6.100 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 38 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 80.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 5.000 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 36 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 3 cetăţeni români din diferite motive legale.

Citeste si:
Coadă de TIR-uri la granița cu Ungaria
Coadă de TIR-uri la granița...
Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri