În data 4 iunie 2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 106.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 37.000 mijloace de transport (dintre care 13.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 49.800 persoane cu 17.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 56.200 persoane cu 19.500 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 34.200 de persoane şi 16.700 de mijloace de transport (5.900 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 19.400 de persoane cu 8.900 mijloace de transport (3.600 automarfare).

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la AICI.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 46 fapte ilegale (32 infracţiuni şi 14 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 130.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 7.000 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 39 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 12 cetăţeni români din diferite motive legale.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri