Ambasada României la Londra a cerut ca un afiș discriminatoriu față de români să fie scos dintr-un hypermarket

Ambasada României în Regatul Unit s-a autosesizat în cazul mesajului discriminatoriu față de românii din Londra, afișat de un hypermarket, și a cerut conducerii magazinului ca afișul să fie înlăturat. De asemenea, potrivit MAE, ambasada s-a adresat și poliției locale.

Cu referire la informațiile apărute în spațiul public privind mesajul afișat în incinta unei filiale a unui cunoscut lanț de magazine alimentare din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri atât pe lângă conducerea companiei, cât și pe lângă autoritățile centrale și locale, inclusiv la nivelul ministerului de externe britanic (Foreign, Commonwealth and Development Office), pentru a exprima surprinderea și dezacordul părții române față de apariția mesajului respectiv, ce are un puternic caracter discriminatoriu.

MAE dezaprobă acest tip de mesaje discriminatorii care nu reflectă imaginea reală a comunității române din Marea Britanie, bine integrată și care aduce o contribuție reală la dezvoltarea societății și economiei britanice.

Totodată, MAE informează că, în scrisoarea adresată conducerii companiei și poliției locale, reprezentanții ambasadei au solicitat înlăturarea imediată a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum și clarificarea circumstanțelor și a motivelor care au stat la baza utilizării acestora.

Ambasada României la Londra urmărește cu deosebită atenție acest subiect și va întreprinde toate demersurile legale pentru a asigura cetățenilor români din Marea Britanie garantarea drepturilor în calitate de cetățeni UE și aplicarea unui tratament non-discriminatoriu.

Citeste si:
MAE: Atenționare de vreme rea în Spania
MAE: Atenționare de vreme rea...

Scandalul provine de la un poster pe care este scris în limba română mesajul: “Avertisment pentru hoții din magazine. Hoții din magazine prinși vor fi urmăriți penal. Ofițerii de poliție îmbrăcați în civil acțonează în această zonă”.

Sursa foto: Iolanda M. B. Costide/Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri