ANM: Cum va fi vremea în zilele următoare

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această săptămână, în majoritatea regiunilor ţării, în timp ce probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată în perioada 9 - 15 decembrie, arată prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru 7 - 20 decembrie 2020, scrie Agerpres.

În Banat, vremea va fi caldă în prima săptămână a intervalului de prognoză, iar media temperaturilor maxime va fi de 8 - 10 grade Celsius. Apoi, va avea loc o răcire treptată, care va determina, în intervalul 16 - 20 decembrie, un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă, concretizat printr-o medie regională a valorilor diurne de 4 - 5 grade. Media temperaturilor nocturne va fi pozitivă până spre 17 decembrie şi se va situa, în general, între 2 şi 4 grade. Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media minimelor termice va scădea sub limita de îngheţ şi va fi de aproximativ minus 1 - minus 2 grade grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe aproape tot parcursul celor două săptămâni şi abia spre finalul intervalului va fi în scădere.

În Crişana, în prima jumătate a intervalului, regimul termic diurn se va caracteriza prin uşoare variaţii de la o zi la alta, însă temperaturile maxime se vor menţine peste cele normale pentru această perioadă şi se vor situa, în medie, între 6 şi 10 grade grade Celsius. În a doua săptămână, maximele diurne vor fi în scădere, spre medii de 4 - 5 grade în ultimele zile, caracterizând o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între 1 şi 4 grade, cu o tendinţă de scădere, spre minus 2 grade, către finalul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată, cu precădere pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză.

În zona Transilvania, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 4 grade şi a celor minime de minus 3 - minus 1 grad. Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade, în intervalul 10 - 13 decembrie, când şi temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 2 - 3 grade Celsius. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi normal pentru această perioadă, cu valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 2 grade şi ale celor minime nocturne de minus 5 - minus 3 grade grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 9 - 15 decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai însemnate cantitativ.

În Maramureş, pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea variaţii de la o zi la alta, iar media lor regională se va încadra între 6 şi 9 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Apoi, regimul termic va marca o scădere, iar media maximelor în intervalul 17 - 20 decembrie va fi de 3 - 4 grade Celsius, apropiată de norma perioadei. Temperaturile nocturne vor fi negative în primele şi ultimele nopţi ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra valori medii în jurul a minus 3 - minus 2 grade, iar între 10 şi 15 decembrie vor fi predominant pozitive şi se vor situa în jurul a 2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 9 - 15 decembrie, iar pe 10 şi 11 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai însemnate cantitativ.

Citeste si:
Meteo: Primul cod roșu de caniculă din 2021
Meteo: Primul cod roșu de...

Pentru zona Moldovei, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor situa uşor sub normele perioadei, cu o medie a maximelor de minus 1 - 0 grade şi a celor minime de minus 3 - minus 2 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade în intervalul 10 - 13 decembrie, când şi temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 3 - 5 grade Celsius. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 2 grade şi ale celor minime de minus 3 - minus un grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 9 - 15 decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

În Dobrogea, la începutul primei săptămâni din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 5 - 6 grade Celsius şi a minimelor de 1 - 2 grade Celsius. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, media maximelor va atinge 12 - 13 grade în intervalul 10 - 13 decembrie, iar cea a minimelor va oscila între 6 şi 9 grade. În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 4 grade şi ale minimelor de 0 - 2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 - 15 decembrie, iar în jurul datelor de 8 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

În Muntenia, la începutul primei săptămâni, valorile termice maxime se vor situa uşor sub normele perioadei, cu o medie de 3 grade, iar minimele vor fi, în medie, de minus 1 - un grad Celsius. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 10 - 11 grade Celsius în intervalul 10 - 13 decembrie, iar cele minime vor avea o valoare medie de 3 - 7 grade Celsius. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 4 - 5 grade Celsius şi ale minimelor de minus 2 - 0 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 - 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

În zona Olteniei, în primele zile din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 3 - 4 grade Celsius şi a minimelor de 0 - 2 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 8 - 9 grade în intervalul 10 - 14 decembrie, iar cea a minimelor va fi de 3 - 4 grade Celsius. În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 3 - 4 grade Celsius şi ale minimelor de minus 2 - 0 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în prima zi din interval şi în perioada 9 - 14 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Citeste si:
34 de grade la Moscova. Un record de 120 de ani a fost egalat
34 de grade la Moscova. Un...

La munte, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor creşte uşor spre medii de 2 - 3 grade, ce se vor menţine până în data de 13 decembrie. Apoi, temperatura maximă va fi în scădere treptată spre valori, în medie, de minus 2 grade Celsius. Minimele termice vor fi în creştere până în data de 11 decembrie, spre valori medii de minus 2 grade, ce se vor menţine până în data de 14 decembrie. În cea de-a doua săptămână, valorile nocturne vor scădea din nou, spre medii de minus 7 - minus 6 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 9 - 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Sursa foto: Pixabay
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri