Pe fondul numărului de cazuri de COVID- 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu jandarmi, polițiști locali, dar și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, și în aceste zile, au fost desfășurate, în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID- 19.

Astfel, la data de 11 decembrie a.c., polițiști ai Secției 15 Poliție împreună cu jandarmi au efectuat verificări în interiorul unui mall din sectorul 4, fiind verificate 25 de societăți comerciale, iar 57 de persoane au fost legitimate. În urma acestei activități au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor Legii nr. 55/2020.

La data de 12 decembrie a.c., polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Sector 6 și Secția 25 Poliție au sancționat cu o amendă de 5.000 de lei pe administratorul unei societăți comerciale având în vedere că localul acestuia funcționa cu o terasa închisă cu geamuri.

În cursul aceleiași zile, polițiști ai Secției 13 Poliție împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 3 au acționat într-o piață și în două mari magazine din zona de competență.

De precizat este faptul că la unul dintre cele două magazine, polițiștii au constatat că aparatul de termoscanare, amplasat la intrare, prezenta o defecțiune în ceea ce privește afișarea temperaturii. În urma verificărilor la aceste obiective au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de peste 21.000 de lei.

În sectorul 2 al Capitalei, polițiști ai Poliției Sectorului 2, sprijiniți de polițiști locali au desfășurat activități de prevenire a răspândirii SARS-Cov 2 în zonele aglomerate, în special în incinta unui mall de pe raza de competență.

În urma activităților au fost verificate 48 de societăți comerciale și au fost legitimate peste 60 de persoane, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei.

Totodată, polițiști ai ServiciuIui de Investigare a Criminalității Economice - Sector 1 sprijiniți de polițiști de la Secțiile 1-5 și polițiști locali au legitimat 55 persoane și au verificat 30 societăți comerciale.

În urma activităților, echipele de control au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 38.000 de lei pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020 și pentru abateri de la normele din domeniul sănătății publice.

Aceste activități se vor desfășura și în zilele următoare.

Forțele de ordine recomandă tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, asa cum este prevăzut de legislația în vigoare, precum și în mijloacele de transport în comun.

Sursa foto: Instituția Prefectului Municipiului București/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri