#NoiFacemUnSpital este una dintre cele mai mari inițiative de implicare civică din România, în acest moment, și constă în construcția și echiparea, la standardele Europei de Vest, a primului Spital de Copii construit de la zero în România ultimilor 30 de ani.

Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă se construiește în România, exclusiv din donații și sponsorizări. Un proiect inițiat de Dăruiește Viață care este sprijinit, în prezent, de peste 350.000 de oameni și peste 4.000 de companii.

Proiectul are două faze, fiecare corespunzând unei clădiri:

  • Prima clădire va fi funcțională la finele anului 2021 și va asigura cu precădere tratamentul multidisciplinar al copilului bolnav de cancer. Va include secțiile de oncologie, hematologie, terapie intensivă, bloc operator, chirurgie, neurochirurgie și Primul Departament de Radioterapie Pediatrică dintr-un spital public din România.
  • A doua clădire va fi conectată cu prima, va prelua toate secțiile Spitalului Marie Curie, care, în acest moment funcționează într-o clădire construită în anii ’70. Estimăm că aceasta va deveni funcțională la finele anului 2025.

Proiectul aduce o serie de premiere în spitalele publice din țară, cum ar fi: primul Departament de Radioterapie Copii, o secție ATI cu camere individuale și acces pe baza sistemului ”mâini curate”, un bloc operator complet din sticlă pentru reducerea infecțiilor nozocomiale, spații dedicate pentru copii și părinți (cinema, studio radio, observator astronomic). Am gândit proiectul ca un Spital al Viitorului care să ofere tratament la cele mai noi standarde, care să fie implicat în proiecte de cercetare sau în parteneriate cu alte spitale cunoscute din afara țării.

Proiectul #NoiFacemUnSpital a fost recent sprijinit de către echipa de la Vocea României, fiind proiectul de țară căruia i-a fost dedicată emisiunea de 1 decembrie, Reuniunea.

31 decembrie este ultima zi în care companiile mai pot redirecționa 20% din impozitul pe profit sau pe venit aferent anului 2020 către asociația Dăruiește Viață pentru proiectul #NoiFacemUnSpital. Completarea contractului de sponsorizare se face online. Ulterior companiile trebuie să facă viramentul bancar până în ultima zi a anului.

Facilitatea fiscala este valabilă atât pentru companiile plătitoare de impozit pe profit, care pot face redirecționarea pentru tot anul sau pentru ultimul trimestru, cât și pentru cele plătitoare de impozit pe venit, care pot face redirecționarea doar pentru ultimul trimestru.

Sursa foto: Enrico Brodoloni/Dăruiește Viață

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri