Comuna Mogoșoaia iese din carantină. Măsura se prelungește pentru alte patru localități ilfovene

În urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, începând cu data de 02 ianuarie 2021, ora 22:00.

Aducem în atenția cetățenilor, operatorilor economici și instituțiilor publice faptul că, potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 81/18.12.2020, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, în comuna Mogoșoaia devin aplicabile prevederile art. 1 și art. 2 din aceeași hotărâre.

Patru localități rămân în carantină

În urma emiterii Ordinelor Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, începând cu data de 02 ianuarie, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, măsura de carantinare zonală se prelungește în următoarele localități ilfovene:

  1. Comuna Corbeanca,
  2. Comuna Dobroești,
  3. Orașul Otopeni,
  4. Orașul Popești-Leordeni.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele patru localități ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Citeste si:
Berceni a intrat în scenariul roșu
Berceni a intrat în scenariul...

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri