Trenuri CFR oprite între Cozia și Călimănești din cauza ploilor

Traficul feroviar este întrerupt între Călimăneşti şi Cozia pe ambele fire de circulaţie, din cauza precipitaţiilor abundente căzute în cursul nopţii de luni spre marţi şi a aluviunilor care au afectat terasamentul căii ferate, iar cinci trenuri de călători sunt afectate, informează operatorul naţional de transport feroviar de călători, potrivit Agerpres.

Pentru trenurile aflate în circulaţie, managerul infrastructurii feroviare - CFR SA - asigură transbordarea călătorilor pe distanţa Călimăneşti - Lotru şi retur cu mijloace auto.

"Azi noapte, în jurul orei 03:30, din cauza aluviunilor căzute de pe versant, roţile locomotivei şi ale primului vagon ale trenului Regio 2069, care circulă pe ruta Râmnicu Vâlcea - Călimăneşti - Sibiu, au escaladat şina şi au rulat până la oprire în afara acesteia. În tren se aflau 9 călători. La acest moment, cinci trenuri ale CFR Călători sunt afectate din cauza condiţiilor meteo din zonă", menţionează CFR Călători, într-un comunicat.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulaţie afectată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare, menţionează CFR Călători.

Citeste si:
Cîțu, despre subvenția pentru transportul studenților: Nimic...
Cîțu, despre subvenția pentru...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri