Guvernul va interveni în scandalul contractelor pentru electricitate. Executivul va modifica legea energiei electrice şi a gazelor naturale, după 15 ianuarie, și va stabili clar ce trebuie să facă furnizorii de energie cu cei 6 milioane de clienți casnici care pe 31 decembrie erau încă pe piața reglementată, scrie Digi24.

Ministrul s-a arătat nemulțumit de faptul că mulți români vor plăti mai mult la curent, deoarece nici Autoritatea de Reglementare în Energie, nici furnizorii nu au fost în stare să le explice oamenilor ce au de făcut pentru ca facturile lor să nu explodeze.

„Prin ordin ANRE s-a stabilit greșit, după părerea mea, ca toți consumatorii din regim reglementat să treacă în serviciu universal, care e o excepție, nu o regulă, la un preț mai mare, după care să se aștepte ca oamenii să opteze pentru un furnizor de pe partea concurențială. Mie mi se pare greșită această abordare și am spus și aseară că ne gândim ca după 15 ianuarie, adică săptămâna viitoare, dacă ANRE nu rezolvă această problemă să modificăm legea energiei prin OUG și să spunem negru pe alb: toți clienții din regim reglementat vor beneficia de preț din piața concurențială a furnizorului, cel mai bun preț de pe piață din ofertele furnizorului”, a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Astfel, spune Popescu, oamenii nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi, mai ales în condiții de pandemie.

„Să nu le fie mai teamă că nu vor ptuea încheia un contract în timp util și vor rămâne în serviciu universal câteva luni și lucrurile se rezolvă, după au opțiunea să schimbe furnizorul, dacă apare altul pe piață la un preț mai bun. Mi se pare un lucru de bun simț, poate să-l facă autoritatea de reglementare, să schimbe acel ordin. Dacă nu-l va face, vom interveni legislativ și îl vom face”, a spus el.

Ministrul i-a sfătuit pe oameni să se uite pe calculatorul de prețuri și să aleagă furnizorul pe care îl consideră cel mai bun.

„Nu-i sfătuiesc pe oameni să stea la coadă, e aiurea. Că s-a prelungit cu 3 luni nu va rezolva problema, 6 milioane de oameni nu se pot muta nici în 3 luni de pe un serviciu pe altul”, a mai spus el.

În prezent, cine nu face nicio alegere, adică nu optează pentru o ofertă concurențială de la actualul furnizor sau pentru una de la alt furnizor, va avea facturi mai mari chiar și cu 14 lei, la un consum mediu lunar de 100 kWh.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri