Virgil Popescu, ministrul Energiei: Omul nu se mai înghesuie la ghișeele furnizorilor

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că noul ordin al ANRE privind liberalizarea de pe piața energiei va prelungi contractele clienților cu șase luni, iar furnizorii vor putea acorda discount la prețul concurențial. Acesta a explicat într-o postare publică faptul că facturile vor fi mai mici încă din luna ianuarie, fără ca vreo persoană să fie nevoită să stea la cozi la ghișeu pentru a schimba contractul de energie electrică, scrie Digi24.

ANRE va prelungi până pe 30 iunie perioada pentru încheierea unui contract pe piața liberă a energiei, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică. Proiectul prevede că „toată lumea trece în piața serviciului universal, dar furnizorii pot acorda discount la prețul concurențial, adică factura să fie mai mică lună de lună, indiferent dacă clientul încheie contract cu el, se mută sau nu."

Virgil Popescu se declară mulțumit parțial de proiectul ANRE și susține că furnizorii vor anunța în perioada următoare acordarea discountului pentru fiecare dintre consumatorii casnici.

„Eu sunt ușor nemulțumit, că mi-aș fi dorit ca în Ordin să scrie că furnizorii au obligația să ofere prețul concurențial cel mai mic clientului din portofoliul său. Că putea să fie prețul cel mai mic oferit cu obligație de preț de serviciu universal cu discount obligatoriu, ca să ajungem la prețul concurențial, sau prețul concurențial, ar fi fost mai explicit. Am discutat cu ANRE-ul și a spus că a discutat cu toți cei patru furnizori și s-au angajat benevol să iasă public cu comunicate că vor acorda acest discount tuturor. Dacă asta se va întâmpla, atunci lucrurile sunt normale”, a explicat ministrul Popescu, pe Facebook.

Virgil Popescu a mai precizat că în următoarele șase luni, fiecare consumator casnic va primi de la furnizor oferte pentru piața concurențială, pe care le va studia și din care va putea alege.

Citeste si:
Ministrul Energiei: Estimez că facturile la curent vor scădea în...
Ministrul Energiei: Estimez...

Sursa foto: Facebook/ Virgil Popescu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri