2020 este cel mai călduros an din istoria Europei

În afara faptului că a fost un an atipic, 2020 a fost și cel mai călduros an de până acum. Potrivit serviciului de meteorologie al UE, 2020 a fost mai cald cu 0,4 grade Celsius decât 2019, scrie Euronews.com.

Anul 2020 se află pe aceeași lungime de undă cu 2016, când s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi ale ultimului deceniu. În plus, concentrația de dioxid de carbon se află în continuă creștere în atmosferă.

Sezonul incendiilor, care a debutat în mai și a continuat de-a lungul verii, dar și în toamnă a generat creșteri de până la 244 megatone de dioxid de carbon în atmosferă (mai mult cu o treime decât în 2019).

De asemenea, în a doua jumătate a anului, gheața de la Arctic a scăzut semnificativ comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

2020 rămâne cel mai călduros an chiar și în ciuda fenomenului La Niña, care a fost asociat cu o răcire a vremii. Opusul lui La Niña, fenomenul El Niño, care a fost caracterizat de temperaturi mai ridicate decât cele normale, a avut loc în 2016, motiv pentru care acest an era considerat cel mai călduros.

Citeste si:
eJobs România: Schimbarea jobului rămâne și în 2021 principalul...
eJobs România: Schimbarea...

Însă anul 2020 preia ”frâiele” și asupra acestui aspect.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri