Sindicatele din Sănătate protestează față de înghețarea salariilor bugetarilor

Federaţia Sanitas începe o serie de acţiuni de proteste anti-guvernamentale, pe fondul apariţiei OUG nr. 226/2020, care prevede îngheţarea salariilor bugetarilor în acest an, scrie G4Media.

Sindicaliștii vor organiza pichetări şi mitinguri, în intervalul orar 12:00 – 13:00, în faţa prefecturilor din întreaga ţara, solicitându-se totodată şi convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi, începând cu 13 ianuarie.

De asemenea, Uniunea Sanitas Bucureşti, membră a Federaţiei Sanitas din România, va picheta sediul Guvernului din Piaţa Victoriei.

Sindicaliştii au mai anunţat că vor picheta şi sediile Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Finanţelor Publice, Guvernului şi Parlamentului României în perioada în care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat.

„Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni. În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, întrunit astăzi, 5 ianuarie 2021, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, a analizat situaţia creată de apariţia OUG nr. 226/2020 şi a decis organizarea în următoarea perioadă a unei serii de acţiuni pentru susţinerea următoarelor revendicări: aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială”, se preciza în comunicatul federaţiei transmis în data de 5 ianuarie 2020.

Citeste si:
Sindicaliștii Federației Sanitas protestează din nou în fața...
Sindicaliștii Federației...

Sursa foto: Federația Sanitas din România/ Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri