Pană de curent majoră în Sectorul 2 din București

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în sectorul 2 al Capitalei în urma unui incident petrecut la staţia de transformare Fundeni, au declarat reprezentanţii Transelectrica, scrie Agerpres.

"Incidentul a avut loc la ora 11:14, iar, până la ora 11:40, toţi consumatorii au fost realimentaţi. Este vorba despre un incident care a avut loc la staţia Fundeni, ale cărui cauze sunt acum în analiză", au precizat reprezentanţii transportatorului de energie.

Aceştia au menţionat că până acum nu se cunoaşte cu exactitate numărul consumatorilor afectaţi, dar că este vorba doar de cei din zona adiacentă staţiei.

Ulterior, compania a emis un comunicat de presă în care precizează că pe 12 ianuarie 2021, la ora 11:14, în Staţia Electrică de Transformare 220/110 kV Fundeni, aparţinând CNTEE Transelectrica SA, s-a înregistrat o disfuncţionalitate care a afectat nivelul de tensiune de 10 kV din care este alimentată zona de consum adiacentă staţiei Fundeni. Funcţionarea reţelei a fost readusă la parametri normali prin intervenţia promptă a personalului operativ, astfel încât la ora 11:40 toţi consumatorii afectaţi au fost realimentaţi în integralitate.

La ora transmiterii comunicatului (12:35 - n.r.), echipele specializate făceau verificări în vederea identificării cauzei care a condus la producerea evenimentului, analiza finală urmând a fi definitivată în cel mai scurt timp.

Citeste si:
Românii afectați de pana de curent majoră de vineri vor fi despăgubiți
Românii afectați de pana de...

Staţia Fundeni alimentează partea de est şi de nord-est a Capitalei.

În luna noiembrie 2020, o avarie la aceeaşi staţie, Fundeni, a dus la o pană de curent care a afectat 100.000 de locuitori ai Capitalei.

Această staţie a fost retehnologizată în perioada 2005-2007. Echipamentele primare au o durată de 25 de ani, iar cele secundare 10-12 ani.

"Avem în vedere extinderea şi modernizarea staţiei Fundeni, prin înlocuirea echipamentelor secundare", a declarat, în noiembrie, Marius Viorel Stanciu, membru al directoratului Transelectrica.

Citeste si:
Radu Mihaiu: Vom găsi banii necesari să repornim sistemul de burse...
Radu Mihaiu: Vom găsi banii...

El a precizat că Transelectrica a iniţiat această procedură de înlocuire a echipamentelor secundare, însă de doi ani de zile procesul este blocat din cauza procedurilor de achiziţie.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri