Doi pacienţi şi o asistentă medicală din cadrul Institutului Clinic Fundeni au fost depistaţi pozitiv cu virusul COVID-19, activitatea unităţii nefiind pusă în pericol, informează, sâmbătă, un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit conducerii ICF, cei doi pacienţi au fost transferaţi la spitale COVID, iar asistenta, asimptomatică, a fost internată, conform Agerpres.ro.

"Am testat-o fiindcă am început să testăm personalul. Testăm pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor ;i a personalului ne permite depistarea de timpuriu a oricărui posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activităţii unităţii medicale. Astfel, am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală", a explicat managerul IC Fundeni, Anca Coliţă.

Managerul IC Fundeni a mai precizat că asistenta medicală nu a intrat în contact cu niciun pacient şi că atât femeia, cât şi toţi cei care au intrat în contact cu ea au purtat echipament de protecţie.

În ceea ce îi priveşte pe cei doi pacienţi internaţi şi confirmaţi cu coronavirus, aceştia au fost transferaţi către spitale COVID-19 imediat după aflarea rezultatelor testelor.

"Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID şi stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secţiei, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienţi au fost testaţi. Ei aşteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecţie. Când am primit testul pozitiv, i-am transferat", a spus directorul medical al IC Fundeni, Alina Tănase.

Conform aceluiaşi comunicat, la ICF se testează pentru COVID-19 orice pacient care necesită internarea. Totodată, sunt testaţi toţi angajaţii care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă.

"Conducerea ICF face toate eforturile să ţină secţiile cu pacienţi imunodeprimaţi cât se poate de sigure. De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel, să nu fie dus niciun pacient, indiferent de simptome, în secţiile unde sunt pacienţi internaţi cu boli grave", se mai arată în comunicatul de presă.

Conducerea IC Fundeni a mai transmis că, din 6 aprilie, unitatea face teste pentru COVID, în prezent numărul ajungând la 160 de testări pe zi.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri