29 Ianuarie 2021

ONG-urile vor protesta în fața spitalului ”Matei Balș”: Opriți măcelul din sănătate!



Incendiul din dimineața zilei de 29 ianuarie de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” nu a lăsat fără voce ONG-urile din România. Inițiativa România, Asociația Civică #activag Pitești, dar și Dăruiește Viață vor organiza un protest în fața spitalului ”Matei Balș”, pe durata a trei ore.

Protestul a fost promovat pe o rețea socială, sub motto-ul ”Opriți măcelul din sănătate!”. Aceasta se va desfășura respectând normele de protecție sanitară, în contextul pandemic. Va fi un protest pașnic, cu pancarte și mesaje pentru autorități.

”Ne dorim să respectăm cu strictețe prevederile și măsurile preventive stricte impuse de pandemie și de aceea forma de protest pașnic pe care o alegem este să mergem în fața spitalelor municipale din orașele reședință de județ și să ducem fiecare o lumânare pentru morții nevinovați ai sistemului medical. Vom purta cu noi și depune în fața spitalelor și pancarte prin care să cerem ferm oprirea dezastrului din sănătate”, este precizat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestul va începe la ora 18:00 și va dura până la ora 21:00.

ONG-urile cer măsuri urgente legislative și administrative ale guvernului și autorităților competente pentru siguranța reală a pacienților în spitalele din România.

”NU PUTEM să ne resemnăm în fața tragediilor repetate pe care le declanșeză neglijența și corupția multor ani anteriori! Cerem măsuri ACUM”, mai este menționat pe rețeaua socială.



Citeste si