Klaus Iohannis a transmis că începând cu data de 8 februarie, școlile se redeschid.

„În România, incidența bolii s-a mai redus puțin. Avem ceva mai puține persoane care se internează în spitale (...) deci, cum spun experții, trendul este descendent. evident, nu suntem singuri în Europa, ne uităm la ce fac alte state. Putem să ne uităm că alte state deschid școlile, în timp ce în alte state școlile sunt deschise sau se ganâdesc să deschidă.

În consecință, începând de luni, majoritatea copiilor merg la școală. Evident că trebuie să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localiatter. Pentru fiecare școală trebuie liate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții bune. În consecință, în localitățile în care sunt puține cazuri, toți copiii merg la școală”, a declarat șeful statului, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Scenariile de funcționare pentru semestrul al doilea

Amintim încă o dată scenariile de funcționare privind reînceperea semestrului doi, în unitățile de învățământ, anunțat de președintele Klaus Iohannis, în prima jumătate a lunii ianuarie:

  • scenariul verde - toți elevii merg la școală
  • scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase urmează cursurile în online.
  • scenariul roșu - când se depășește incidența de 3 la mia de locuitori; „la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online”, a declarat Șeful Statului.

Sursa foto: Presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri