Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti precizează referitor la situaţia Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, că pe rolul Tribunalului Bucureşti se află un dosar cu privire la evacuarea colegiului şi relocarea activităţii educaţionale în vederea demarării în regim de urgenţă a lucrărilor ce se impun la clădirea unităţii de învăţământ, primul termen de judecată fiind 15 martie, scrie Agerpres.

"Cu privire la evacuarea Colegiul Naţional Gheorghe Şincai, respectiv la emiterea acordului pentru eliberarea şi predarea amplasamentului, precum şi pentru relocarea activităţii educaţionale în vederea demarării în regim de urgenţă a lucrărilor ce se impun a fi efectuate cu privire la clădirea unităţii de învăţământ, vă comunicăm faptul că pe rolul Tribunalului Bucureşti se află dosarul nr. 26759/3/2020, reclamanţi fiind Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4 şi Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti. Precizăm faptul că primul termen de judecată al dosarului va fi în data 15.03.2021", informează IŞMB.

Inspectoratul mai menţionează că portalul instanţelor judecătoreşti arată că există şi un dosar cu privire la ordonanţa preşedinţială care are ca obiect evacuarea Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, cu primul termen in 16 februarie.

"În ceea ce priveşte ordonanţa preşedinţială ce are ca obiect evacuarea Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, vă menţionăm faptul că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti are cunoştinţă de existenţa acestui dosar doar de pe portalul instanţelor judecătoreşti. Primul termen de judecată va fi în data de 16.02.2021", arată sursa citată.

Inspectoratul Şcolar mai precizează că numirea directorilor unităţii de învăţământ în data de 8 februarie s-a făcut în "conformitate cu prevederile art. 2541 alin. (1), art. 258 alin. (7) si alin. (8) si art. 284 alin. (8) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/ 2011, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu dispoziţiile art. 83 alin. (1) din Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar, în anul şcolar 2020-2021, aprobat prin OMEC nr. 5259/2019, cu modificările şi completările ulterioare".

Ministerul Educaţiei se va implica în remedierea problemelor de infrastructură şi resurse umane de la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", a declarat, marţi, la Digi 24, ministrul Sorin Cîmpeanu, susţinând că ordonanţa preşedinţială de evacuare nu va fi pusă în practică pe parcursul acestui an şcolar.

El a spus că există disponibilitate de dialog din partea profesorilor cu care a interacţionat.

"Există mai multe variante de relocare care vor fi analizate şi vor fi stabilite de comun acord între şcoală, inspectorat, primărie, părinţi, minister", a adăugat Cîmpeanu.

Mai mulţi profesori au protestat din cauza mutării Colegiului.

În 2 octombrie anul trecut, Primăria Sectorului 4 a solicitat sprijinul "de îndată" al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Prefecturii Municipiului Bucureşti în vederea consolidării şi reabilitării clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional "Gheoghe Şincai".

Clădirea, monument istoric, a fost expertizată şi încadrată în clasa de risc seismic 2, ceea ce înseamnă că fiecare zi în plus petrecută de elevi şi de personalul didactic şi nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securităţii şi integrităţii fizice a persoanelor, a explicat Primăria Sectorului 4.

Autoritatea locală precizat că a îndeplinit deja toate formalităţile legale, iar lucrările de consolidare, reabilitare şi punere în siguranţă a clădirii menţionate ar fi putut fi demarate la începutul lunii septembrie 2020, însă acest lucru nu a fost însă posibil întrucât Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ a refuzat în mod nejustificat eliberarea şi predarea amplasamentului.

Sursa foto: Facebook Colegiului Naţional Gheorghe Şincai

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri