Consiliul Local Sector 6 a adoptat un proiect de hotărâre care introduce tarife de 350 lei pentru ridicarea şi transportul autoturismelor care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare, începând de la cea de-a doua ridicare.

Hotărârea a fost adoptată cu 16 voturi "pentru" şi 9 abţineri, potrivit Agerpres.

Pentru prima ridicare, proprietarul/deţinătorul legal/utilizatorul vehiculului nu va fi obligat la plata vreunui tarif ocazionat cu operaţiunile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculului în cauză, acesta restituindu-se gratuit. Pentru următoarele ridicări care se vor face din motive de îngreunare a activităţii operatorilor de salubrizare se vor percepe următoarele tarife:

  • 200 de lei pentru ridicare vehicul mai mic de 5 tone;
  • 250 de lei pentru ridicare vehicul mai mare de 5 tone;
  • 150 de lei pentru transport vehicul mai mic de 5 tone;
  • 200 de lei pentru transport vehicul mai mare de 5 tone.

În acest caz, eliberarea vehiculului se va efectua proprietarului/deţinătorului legal/utilizatorului după achitarea tarifelor de ridicare şi transport, în baza certificatului de înmatriculare. Încasarea acestor tarife va intra în atribuţia Direcţiei Generale de Taxe şi Impozite Locale Sector 6.

Taxe de 500 de lei pentru ridicarea și transportul vehiculelor abandonate

Consiliul Local Sector 6 a mai adoptatRegulamentul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar şi a celor abandonate.

Hotărârea a fost adoptată cu 16 voturi pentru şi 9 abţineri.

Conform hotărârii, pentru activitatea de ridicare şi transport al vehiculelor fără stăpân şi abandonate se percep de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe: 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare şi 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport.

Pentru activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar se percep de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe: 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare; 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport; 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru depozitare.

Taxa de închiriere a unui loc în parcările smart, majorată la 130 de lei pe lună

Consiliul a adoptat și un proiect de hotărâre privind majorarea la 130 de lei pe lună a taxei de închiriere a unui loc în parcările supraterane smart.

Hotărârea a fost adoptată cu 16 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă".

Conform hotărârii, pentru pensionari preţul unui loc închiriat este de 100 de lei/lună.

Plata se va face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în sistem online.

Actul normativ modifică art. 2 din Hotărârea CL 192/2009 privind aprobarea modului de atribuire a contractului de închiriere tip, precum şi a taxei de închiriere a unui loc pentru parcările supraterane smart parking, aşa cum a fost transformat prin hotărârea CL 113/2015, ce prevede că preţul unui loc închiriat este de 115 lei pe lună.

Raportul de specialitate al proiectului explică necesitatea majorării taxei prin faptul că parcările supraterane smart au peste 10 ani de funcţionare, motiv pentru care necesită cheltuieli de reparaţii de aproximativ 1,3 milioane de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri