Aproximativ 800 de angajaţi din dispeceratele şi subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" sunt reinstruiţi, începând cu 19 februarie, au informat, vineri, reprezentanţii instituţiei.

"Începând cu această dimineaţă, de la ora 8.30, personalul din dispeceratul ISU a fost reinstruit cu privire la sistemul aplicabil în domeniul de competenţă. Totodată, aceste reinstruiri urmează să aibă loc în zilele următoare şi în dispeceratele din cadrul celorlalte subunităţi din cadrul ISU 'Dobrogea' al judeţului Constanţa, iar ulterior vor avea loc reinstruiri cu oameni din operativ, din subunităţile de intervenţie privind procedurile operaţionale în cazul situaţiilor de urgenţă", a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU "Dobrogea", Anamaria Stoica, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, lucrătorii ISU sunt instruiţi periodic, reinstruirea actuală făcându-se ca urmare a ordinului şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

"ISU 'Dobrogea' are 954 de angajaţi din care 800 de oameni lucrează în operativ. Aşadar, aproximativ 800 de oameni urmează să fie reinstruiţi. Facem menţiunea că personalul inspectoratului era instruit periodic, această reinstruire care practic se reaplică de astăzi este ca urmare a ordinului inspectorului general. (...) Aceştia sunt instruiţi lunar, iar colegii din operativ, pompierii, care intervin zilnic în domeniul situaţiilor de urgenţă, fac antrenamente zilnice atunci când nu au intervenţii la diverse cazuri", a menţionat Stoica.

IGSU a dispus luarea mai multor măsuri după ce a constatat o serie de disfuncţionalităţi privind modul de intervenţie al ISU "Dobrogea", în cazul incendiului din municipiul Constanţa în urma căruia o femeie a murit după ce a căzut de la etajul şase al blocului unde locuia, în încercarea de a se salva.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri