UPDATE 23:23 - Un nou bilanț în urma prăbușirii elicopterului. 7 persoane au murit în urma incidentului produs în Dobrogea, anunță Digi 24 care citează surse din MApN.

UPDATE 22:39 - Un video cu intervenția echipajelor SMURD, cu locul în care s-ar fi prăbușit elicopterul (sursa: Ziua de Constanța).

UPDATE 22:13 - Cei cinci militari ai echipajului elicopterului au decedat. Informația a fost confirmată de valentin Spînu, purtător de cuvânt al MApN, în direct la Digi 24.

„Din pacate aeronava a fost găsita prăbușită, niciunul din cei 5 membri nu a supraviețuit”, a declarat acesta.

UPDATE 22:07 - Și elicopterul IAR-330 Puma care a plecat în căutarea avionului MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar. Echipajul din elicopter era format din cinci militari. A fost declanșată o a doua operațiune de căutare salvare, anunță Ministerul Apărării Naționale, printr-un comunicat de presă.

„Elicopterul IAR 330-Puma, decolat astăzi, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.

Vom reveni cu detalii”, a scris pe Facebook Ministerul Apărării Naționale.

UPDATE 22:03 - Ziarul de Constanța susține că, în urma unei discuții cu ministrul Apărării român, Vasile Dîncu, acesta ar fi confirmat că evenimentul s-a soldat cu morți. Informația nu a fost confirmată, însă, oficial de către autoritățile române.

UPDATE 21:38 - Digi 24 anunță în direct că aeronava MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene s-a prăbușit. Canalul de televiziune a reiterat că nu sunt încă disponibile informații certe cu privire la aeronavă sau la starea pilotului.

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, dispărând de pe radar într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei, anunță Agerpres.

''Miercuri, 2 martie, ora 20,00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20,03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19,50'', informează MApN, pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului şi a aeronavei.

Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare.

Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgenţă spre zona posibilului impact şi echipajele de intervenţie ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Sursa foto: Facebook / mapn

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri