Un avion de vanatoare de tip MIG 21 Lancer s-a prabusit sambata la un show aviatic la baza aeriana 86 Borcea din judetul Calarasi. Prabusirea a fost urmata de o explozie si un incendiu.

UPDATE: Pilotul aeronavei MiG 21 LanceR, prabusita la Fetesti, a murit, a anuntat Ministerul Apararii Nationale.

''Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prabusita la Fetesti, si-a pierdut viata. Ofiterul era in varsta de 36 de ani si indeplinea functia de pilot-sef in cadrul Escadrilei 861 Aviatie Lupta, Baza 86 Aeriana Fetesti. Aeronava pilotata de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prabusit sambata, 7 iulie, in jurul orei 13.30, dupa un zbor executat in cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea, precizeaza MApN, conf

Cel putin 4.000 de oameni asistau la show-ul aviatic. Un alt avion MIG-21 Lancer apartinand bazei aeriene 86 s-a prabusit in urma cu un an in apropiere de aeroportul Kogalniceanu. Dupa 1990, peste 20 de avioane de tip MIG s-au prabusit in Romania, conform Digi24.ro.

MiG-21 Lancer este o varianta imbunatatita a clasicului MiG-21, avion de fabricatie sovietica. Sunt avioane vechi, iar armata romana incearca sa le inlocuiasca treptat.

Un elicopter SMURD a fost trimis la Fetesti, la locul in care s-a prabusit avionul MIG 21 Lancer, a declarat secretarul de stat in MAI, Raed Arafat.

"Este cazut un MIG 21. Este plecat un elicopter SMURD in sprijin, sunt plecate forte - pompieri, terestre. Asteptam sa vedem informatiile", a adaugat el, conform Agerpres.ro.

Sursa foto: Facebook / Alex Rusu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri