Ministerul Apărării Naţionale informează că în accidentul aviatic din Constanţa în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma şi-au pierdut viaţa 7 militari.Instituția a făcut publice și numele militarilor care și-au pierdut viața.

Potrivit MApN, pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicaţi iniţial, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române, scrie Agerpres.

MApN face publice numele celor 7 militari decedaţi:

  • Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1.500 de ore de zbor; era căsătorit şi avea trei copii;
  • Locotenent Sorin Pătraşcu, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit;
  • Maistrul militar Gelu Banu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1.700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii;
  • Caporal Cătălin Lateş, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit şi avea doi copii;
  • Sergent Ionuţ Marinescu, personal de însoţire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil;
  • Maistru militar cls I Vlad Carp, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil;
  • Maistru militar cls II Sergiu Bosoi, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.

Elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgenţă în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20,44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Operaţiunile de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfăşurare, a mai transmis sursa citată.

Sursa foto: Facebook / MApN

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri