Florin Cîțu, prim-ministrul României, a dat asigurări după participarea la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne că România nu va ajunge din nou la un lockdown precum cel declanșat în luna martie din 2020.

”Am participat la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat in privința pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecție. Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. In perioada urmatoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou in lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a precizat Florin Cîțu prin intermediul unei postări pe pafina sa de Facebook.

În aceeași direcție au mers și declarațiile șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a menționat că în acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea municipiului București.

”La acest moment, nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului”, precizează Raed Arafat, care a punctat faptul că în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență care va avea loc pe 21 martie vor fi prelungite măsurile care sunt în vigoare la nivelul Capitalei pentru stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, Arafat a vorbit și despre numărul de paturi din secțiile de terapie intensivă, secții în care se află în acest moment 1.324 de persoane, conform raportării Grupului de Comunicare Strategică pentru 20 martie.

"În privinţa paturilor pe secţiile de terapie intensivă, s-a lucrat intens împreună cu Ministerul Sănătăţii în acest sens. Pot să vă spun că la Bucureşti s-au suplimentat paturile, tirul de terapie intensivă care va fi alipit Spitalului 'Sfântul Ioan' a rămas doar stocatorul de oxigen să vină şi astăzi facem tot posibilul să vină în weekend, deci rezolvăm şi partea de transport. La 'Malaxa' s-a suplimentat cu cinci paturi care au primit autorizaţia", a precizat Raed Arafat, după o şedinţă care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pe tema paturilor de la ATI, la care au participat şi premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri