Primarul Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a anunțat că fosta administrație a efectuat plăți ilegale către compania de salubritate și că va lua toate măsurile necesare pentru a recupera prejudiciul.

”Anul trecut (în plin scandal cu compania care trebuia să facă curat la noi în sector) am primit o adresă de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C. prin care eram informați că autoritatea efectuează o acțiune de control având ca obiect verificarea și respectarea serviciilor de salubrizare din Sectorul 1. Zilele trecute A.N.R.S.C. și-a terminat controlul de la Primăria Sectorului 1. Iar concluziile spun un sigur lucru: fosta administrație a efectuat plăți către compania de salubrizare în mod ilegal! Da, da. Este ceea ce am spus și am repetat eu în tot acest timp când compania în cauză a încercat să ne șantajeze lăsând gunoiul neridicat pe străzi și a lansat o campanie mediatică de linșaj la adresa mea, în speranța că vom continua să plătim facturi la suprapreț și emise nelegal. Concluziile raportului A.N.R.S.C. confirmă că modul în care am acționat este unul just și corect. De asemenea, raportul A.N.R.S.C. este însoțit de mai multe măsuri clare pe care primăria trebuie să le respecte urgent”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa pe Facebook.

De măsuri a propus edilul Sectorului 1:

  • Autoritățile locale ale Sectorului 1 vor adopta toate măsurile necesare în vederea calculării și recuperării tuturor sumelor plătite nelegal către Compania Romprest SA ca urmare a efectuării de plăți către acest operator la alt tarif față de cel aprobat în Hotărârea de Consiliu Local;
  • Autoritățile locale ale Sectorului 1 din București vor proceda la eliminarea tarifului de staționare a tuturor utilajelor din parcul auto;
  • Autoritățile locale ale Sectorului 1 din București vor elabora și aproba documentația de atribuire a activității de sortare a deșeurilor de pe raza administrativă a Sectorului 1;
  • Autoritățile locale ale Sectorului 1 din București vor adopta printr-un act adițional reducerea duratei contractului la o perioadă de 18 ani.

”Așadar, după ce instanța mi-a dat câștig de cauză și a decis definitiv săptămâna trecută că nu se poate reține în favoarea Companiei Romprest S.A. exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare pe aria administrativă a Sectorului 1, o altă autoritate a statului (A.N.R.S.C.) confirmă că fosta administrație a plătit nelegal sume enorme de bani către acest operator fără acordul Consiliului”, a mai spus Clotilde Armand.

Potrivit edilului, în ședința de Consiliu Local din data de 23.03.2021, a introdus pe ordinea de zi suplimentară a Consiliului Local mai multe măsuri de reglementare a relației contractuale dintre Primăria Sectorului și operatorul de salubrizare, măsuri recomandate de instanță și de A.N.R.S.C.

Armand a mai spus că A.N.R.S.C. a amendat Primăria Sectorului 1 cu suma de 30.000 de lei pentru că în perioada 2017-2019 a plătit către operatorul de salubrizare aceste sume de bani fără acordul Consiliului.

”Voi lua toate măsurile legale pentru ca acestă amendă să fie plătită din banii fostului primar, nu din banii cetățenilor sectorului 1. Tot ce s-a plătit nejustificat reprezintă ajutor de stat și trebuie recuperat.” a mai spus primarul de sector.

Sursa foto: Facebook /Clotilde Armand

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri