Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a semnat contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă. Compania este RER Ecologic Service București Rebu S.A. și operează și în Oradea.

”Dacă vrem cu adevărat să facem reformă în România, trebuie să renunțăm la contractele păguboase și să găsim parteneri onești. Contractul cu Romprest a fost un contract unde mult mai importante au fost interese private decât cele ale cetățenilor din Sectorul 1. Altă explicație nu există pentru ședința de îndată din 8 iunie 2012 în care s-a aprobat o creștere ilegală a tarifelor cu 50%, la doar patru ani de la semnarea contractului și care a generat un prejudiciu pentru cetățeni de peste 117 milioane de lei. Altfel nu se explică votul pe repede înainte din aprilie 2019, care aproba o altă creștere de tarife, vot reluat câteva luni mai târziu pentru că a apărut o eroare materială (!!!) și Romprest avea nevoie de tarife mai mari”, a explicat Armand, pe pagina sa de Facebook.

Edilul acuză în continuare compania că a încetat să ridice deșeurile odată ce aceasta a câștigat alegerile. Armand insistă că Romprest i-a impus plata unor facturi neachitate în valoare de 25 de milioane de lei.

De asemenea, primarul Sectorului 1 atacă și o parte a presei, în postarea sa, pe care o consideră ”apropiată grupurilor de interese”.

”Au încercat să explice că e normal ca în Sectorul 1 cetățenii să plătească 18 milioane de lei pe lună pentru salubrizarea stradală, când Clujul plătește 25 de milioane de lei PE AN pentru servicii de salubrizare stradală și deszăpezire sau fără să se întrebe cum de Romprest facturează apa folosită pentru stropitul stradal cu 5.9 lei/mc, deși prețul la apa potabilă e de 3.9 lei/mc”, a notat edilul.

Ce prețuri presupune noul contract

Armand menționează că diferența de preț dintre tarifele Romprest, în baza unui contract pe 25 de ani, și cele RER, pe perioada stării de alertă, este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an. ”Bani pe care putem să-i investim în școli, spitale, în parcuri, în spații verzi, străzi, monumente istorice, în viitorul nostru și al copiilor noștri”, a conchis aceasta.

Sursa Foto: Clotilde Armand/ Facebook

Nu în ultimul rând, noul contract semnat poate fi accesat AICI.

Sursa foto: Clotilde Armand/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri