Comitetul Național pentru Situații de Urgență discută la această oră mai multe restricții suplimentare la nivelul întregii țări. Acestea sunt scenarii de lucru și se pot modifica.

Cea mai importantă măsură discutată este interdicția părăsirii localității dacă în respectiva localitate rata de infectare este de peste 3 cazuri la o mie de locuitori, scrie G4Media.ro.

Excepțiile de la regulă:

  • deplasarea în interes profesional
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și cumpărarea de medicamente
  • tranzit
  • motive justificate (îngrijirea copilului/bătrânilor/bolnavilor sau deces al unui membru de familie).

Micșorarea intervalului de circulație până la ora 20.00. Dacă rata de infectare trece de 7,5 cazuri la mie în ultimele 14 zile, intervalul de liberă circulație se restrânge până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii. Dacă rata e cuprinsă între 4 și 7,5 cazuri la mie, intervalul se restrânge până la ora 20.00 doar vineri, sâmbătă și duminică.

Magazinele și localurile închise de la ora 18.00. Dacă rata de infectare trece de 7,5 cazuri la mie în ultimele 14 zile, magazinele se închid la ora 18.00 pe toată durata săptămânii. Dacă rata e cuprinsă între 4 și 7,5 cazuri la mie, magazinele se închid la ora 18.00 doar vineri, sâmbătă și duminică.

Sălile de fitness ar urma să se închidă complet.

Sursa foto: Facebook Poliția Română

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri