Termenul limită oferit de Metrorex pentru evacuarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat de vineri, 2 aprilie. Magazinele și toate punctele de vânzare din incinta spațiilor de metrou urmează să fie evacuate chiar în această săptămână. Decizia de eliberare a gheretelor de la metrou a fost anunțată în urmă cu două săptămâni, înainte de protestul organizat de sindicaliștii de Metrorex.

Metrorex anunță proceduri de evacuare

Contractul dintre Metrorex și firma care controlează aproape toate aceste magazine din incinta stațiilor de metrou a expirat în 2018, însă magazinele nu au fost evacuate nici până în prezent. După anunțarea unui nou termen, la finalul lunii martie 2021.

Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent. De asemenea, pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise.

Metrorex

Compania transmite că aceste spații comerciale reprezintă un pericol iminent întrucât nu au avize ISU, iar poziționarea constituie un obstacol în calea evacuării în caz de urgență. Totodată, magazinele îngreunează și accesul la hidranții interiori, se arată într-un anunț pe site-ul oficial al Metrorex.

Reamintim că în dimineața zilei de 26 martie, reprezentanți ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în stația Piața Unirii. Aceștia au coborât în tunel, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Circulația trenurilor a fost reluată în aceeași zi, la ora 22:00. Greva de la metrou a venit la o zi după anunțul lansat de conducerea Metrorex potrivit căuia spațiile comerciale din stațiile de metrou trebuie închise și desființate.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor a transmis că nimeni nu va scăpa nepedepsit în urma blocării ilegale a metroului din București și că pagubele în valoare de 2,8 milioane de euro provocate de blocarea metroului de săptămâna trecută vor fi cerute sindicatului.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri