Bugetul local de cheltuieli al Sectorului 6 pentru acest an este de 1.277.697.000 de lei, conform unei hotărâri adoptate în şedinţa Consiliului Local de joi, informează Agerpres.

Proiectul de buget a fost adoptat cu 17 voturi "pentru" şi nouă "împotrivă". Veniturile bugetului local pe 2021 sunt estimate la 1.249.668.180 de lei.

Bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii ale Sectorului 6 pe 2021 prevede la venituri 102,6 milioane de lei, iar la cheltuieli aceeaşi sumă.

La venituri, respectiv cheltuieli, bugetul creditelor externe prevede câte 316 milioane de lei, iar cel al creditelor interne - câte 55,7 milioane de lei.

Pentru obiectivele de investiţii finanţate din bugetul local sunt prevăzute peste 368 de milioane de lei. Pentru consolidarea, extinderea şi modernizarea Cinematografului Favorit sunt prevăzuţi 15 milioane de lei, pentru reabilitarea termică a blocurilor - 145 de milioane de lei, pentru construcţia de blocuri de locuinţe sociale pe un teren din Strada Alexandru Ivasiuc - 24 milioane de lei, pentru edificarea de parcări subterane, la nivelul solului şi supraterane - 20 de milioane de lei, pentru modernizare sistem rutier alei, străzi între imobilele de locuinţe - 20 de milioane de lei, pentru achiziţia unor terenuri prin expropriere pentru realizarea mai multor sisteme rutiere - 35,5 milioane de lei.

Retail jobs

Pe lista obiectivelor de investiţii finanţate din împrumuturi externe se regăsesc lucrări privind eficientizarea consumului de energie la mai multe unităţi de învăţământ, construcţia de corpuri de grădiniţe şi afterschool-uri pentru care sunt stipulate peste 174 de milioane de lei, iar pentru reabilitarea termică a blocurilor - 138 de milioane de lei.

Din credite interne sunt alocaţi 13 milioane de lei pentru reamenajare şi resistematizare integrată a mai multor zone, amenajare peisagistică a Bulevardului Iuliu Maniu şi a unui scuar central pe Bulevardul Timişoara, respectiv 27,3 milioane de lei pentru lucrări de amenajare alei pietonale, amenajare peisagistică pentru zona de promenadă Lacul Morii şi pentru Insula Lacul Morii.

Pentru modernizarea mai multor unităţi de învăţământ sunt prevăzute peste 16 milioane de lei din fonduri nerambursabile.

Citeste si:
Incendiu Popești-Leordeni: Mansarda unui bloc a luat foc
Incendiu Popești-Leordeni:...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri