Pandemia a slăbit semnificativ din intensitate, mai ales pe măsură ce primăvara s-a instalat tot mai mult în Românial, dar și pe măsură ce campania de vaccinare a fost accelerată. Raed Arafat, șeful DSU a explicat însă de ce nu a s-a renunțat la starea de alertă instaurată pe teritoriul României, în condițiile în care numărul de cazuri noi de infecții cu coronavirus s-a diminuat radical.

Raed Arafat: „Încă nu este o stare de normalitate”

Până marți, 11 marți, 11 mai 2021, 1.156 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 au fost raportate, potrivit celui mai recent bilanț transmis de Grupul de Comunicare Strategică. Numărul a început să scadă semnificativ în ultimele săptămâni, ceea ce a mai luat din presiunea care exista în secțiile ATI din spitale. Cu toate acestea, Raed Arafat avertizează că „încă nu este o stare de normalitate”, iar măsurile de prevenire și combatere a COVID-19 nu pot fi aplicate decât în starea de alertă.

„Starea de alertă nu s-a ridicat, pentru că noi ca să aplicăm măsurile și incidențele ( în situația în care încă nu putem să spunem că situația este sub control)... „ridicăm starea de alertă și tot”... Noi acum aplicăm niște măsuri într-o stare de alertă, nu suntem într-o stare de normalitate.

În secunda ridicării stării de alertă înseamnă că suntem într-o stare de normalitate. În starea de normalitate nu mai poți aplica anumite măsuri care le aplici sub starea de alertă, sau starea de urgență.

O să vedem ce o să iasă în următoarele două săptămâni, maxim. Adică populația va afla mai mult de la discuțiilor de la comitetul interministerial care este la nivelul Guvernului, și bineînțeles de la discuțiile care vor fi și cu experții în domeniu”, a spus Raed Arafat, șeful DSU, la Digi 24.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri