Starea de Alertă a fost prelungită pentru încă o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iulie 2021, prin Hotărârea numărul 44 din 7 iulie. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a enumerat restricțiile care au fost relaxate.

Printre noile măsuri se numără:

  • la activitățile instituțiilor publice, care desfășoară activități culturale în aer liber, pot participa 1.000 de persoane (pe scaune),
  • la locurile de joacă pentru copii, însoțitorii nu mai trebuie să prezinte adeverința de vaccinare,
  • este eliminată limita de șase persoane la o masă, atât în interior, cât și în exterior,
  • creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire și control a răspândiri COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
  • la nunți, botezuri, mese festive suprafața pentru fiecare persoană se reduce de la 4 la 2 metri pătrați.

Măsurile de relaxare vin într-un context în care autoritățile sanitare discută despre pericolul unui iminent val 4 al pandemiei de COVID-19.

„Discuția despre valul 4 este nu e dacă vine sau nu, ci când vine (...) OMS estimeaza ca la final de august, 80% din cazuri vor fi din aceasta varianta Delta. Aducerea vaccinului mai aproape de oameni e esențială. Avem la dispoziție posbilitatea de a te vaccina, avem toate instrumentele pentru a împiedica creșterea numărului de cazuri. E posibil că dacă nu ne vaccinăm suficient, varianta Delta să se transmită tot mai mult”, a spus Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu o zi înainte de adoptarea prelungirii stării de alertă.

Retail jobs

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri