Valeriu Gheorghiță a discutat despre pericolul unui iminent val 4 al pandemiei de COVID-19, despre care spune că nu se pune problema dacă va veni sau nu, ci când anume se va întâmpla acest lucru.

Discuția despre valul 4 este nu e dacă vine sau nu, ci când vine (...) OMS estimeaza ca la final de august, 80% din cazuri vor fi din aceasta varianta Delta. Aducerea vaccinului mai aproape de oameni e esențială. Avem la dispoziție posbilitatea de a te vaccina, avem toate instrumentele pentru a împiedica creșterea numărului de cazuri. E posibil că dacă nu ne vaccinăm suficient, varianta Delta să se transmită tot mai mult”, a spus Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), într-o emisiune la Digi24.

Declarațiile au loc pe fondul îngijorărilor autorităților după ce tulpina Delta a coronavirusului începe să se răspândească tot mai mult și în România. Azi, încă două decese au fost înregistrate ca urmare a infectării cu tulpina Delta, potrivit datelor furnizate de CNCAV.

Persoanele aveau 62, respectiv 35 de ani și erau din judeţul Bacău. Acestea erau nevaccinate, „deşi aveau condiţii medicale preexistente”, potrivit CNCAV.

„Vaccinurile actuale, toate patru acceptate de Uniunea Europeană, pe care le regăsim și în România, își mențin eficiența față de varianta Delta atunci când vorbim de spitalizare sau de deces. Riscul de infecție asimptonatica e scăzut, dar nu e zero. Chiar dacă ești vaccinat, poți face o infecție asimptomatică sau poți avea semne foarte ușoare de boală. (...) Indiferent de varianta de care vorbim, Delta are o contagiozitate de două ori mai crescută.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri