România are multe locuri frumoase și pitorești în care te poți relaxa în weekend sau chiar și în timpul săptămânii, după o zi intensă de muncă. La nici 30 de kilometri de București, se întinde o oază de relaxare pentru bucureștenii obosiți sau plictisiți de statul la birou. Am făcut o plimbare scurtă până la Delta Argeșului, la inițiativa Xiaomi și am ajuns la o locație care cu siguranță poate fi pe placul tău, mai ales dacă ești amator de aventură și adrenalină.

Delta Argeșului se află pe râul Argeș, una dintre cele mai importante cursuri de apă care se varsă în Dunăre și este o adevărat oază de relaxare. Dacă pleci cu mașina din București îți va lua cam o oră, o oră și un sfert până vei ajunge la locație. Având în vedere traficul din Capitală, ia în calcul că va mai dura ceva până vei ieși din București, așa este foarte posibil să ajungi să faci cam două ore cu mașina, cu totul. Ca locație, Delta Argeșului se află în satul Poșta, comuna Buturugeni din județul Giurgiu. Îi spune Delta Argeșului pentru că se află pe râul Argeș și nu pentru că se află în județul Argeș cum poate ai fi crezut de la început. Față de municipiul Giurgiu, Delta Argeșului se află la 75 de km.

Delta Argesului

Delta Argesului

Delta Argesului

Ce trebuie să mai știi înainte de a pleca la drum este că nu trebuie sub nicio formă să îți uiți acasă spray-ul pentru țânțari și crema de protecție solară. Nu strică nici să ai o pălărie sau o șapcă pentru a te proteja de soare.

Vezi și: VIDEO | Cum ne protejăm de arsurile solare în vacanță? Sfaturile unui medic dermatolog

Aventură pe apă în Delta Argeșului. Cât costă să te dai cu caiacul și ce trebuie să știi înainte

Acum vine surpriza cea mai frumoasă Deltei Argșului: aventura cu caiacul. O plimbare cu caiacul îți așterne în față peisaje deosebite de care te poți bucura împreună cu familia sau cei dragi, care sunt inaccesibile de pe mal. Caiacul este un port acvatic ce nu este atât de dificil de practic și nu necesită o condiție fizică similară cu a unui sportiv de performanță, ci doar puțină răbdare și coordonare a mișcărilor.

De închirierea echipamentelor se ocupă Green Adventure, o firmă înființată în 2010 de Cătălin Câmpeanu, un avid pasionat de sporturi și de activități outdoor de aventură. Tot el a fost cel care ne-a realizat și instructajul și ne-a spus de ce să ținem cont atunci când luăm vâslele în mână și ne aventurăm pe ape.

Delta ArgesuluiDelta Argesului

Important de precizat este faptul că nu vei pleca singur pe apă, ci vei merge cu cel puțin un ghid. Eu, mergând cu un grup, am avut cu noi doi instructori care ne-au fost alături și ne-au scos din stufărișurile în care ajungeam fără să vrem. Poți alege să mergi într-un caiac de o persoană sau de două persoane. Recomandat ar fi să mai mergi cu cineva în caiac, mai ales dacă mergi pentru prima dată.

Vei primi o vestă de salvare de mărime unică, dotată cu două chingi laterale care se pot strânge sau lărgi în funcție de cum vei simți că va sta pe corpul tău. Nu este însă recomandat să o lărgești foarte mult pentru că în cazul unui contact cu apa, important e ca aceasta să stea cât mai bine fixată pe tine.

Vesta e obligatoriu de purtat pe toată durata programului din apă. Chiar dacă ești un înotător foarte bun, vesta trebuie să stea permanent pe tine, închisă și strânsă pentru o siguranță maximă.

Cătălin Câmpeanu, fondator și General Manager Green Adventure

Vezi și: Green Village Resort va fi gazda primului festival de muzică în aer liber din Sfântu Gheorghe

Ideal ar fi ca înainte de această aventură pe apă să ai la tine încălțăminte din neopren sau orice altă încălțăminte sport în care te simți confortabil. De preferat ar fi să nu ai chiar cele mai bune încălțări pe care le ai în dulap pentru că se vor uda și riști să le strici. Dacă, însă, nu te deranjează și te simți confortabil, ar fi mai și varianta de a urca pe caiac în picioarele goale, soluție pentru care am optat și eu și nu a fost nicio problemă. Tot la capitolul „dress code”, recomandat ar fi să îți iei pantaloni scurți, lejeri și nu lungi pentru că se vor uda. Acestea fiind spuse, am pornit pe apă!

Delta Argesului

Delta ArgesuluiDelta Argesului

Am stat pe apă aproximativ 2-3 ore pe apă și am mers doar în porțiunile recomandate ghizi. Provocarea cea mai mare a fost pe unul dintre canalele de pe Delta Argeșului, adică un loc mai îngust în care trebuie să fii foarte atent când mergi cu caiacul.

Delta Argesului

Delta ArgesuluiDacă nu vrei să ajungi des în tufișuri (cum am pățit eu de altfel) și dacă nu vrei să te întorci la mal cu crengi în cap și în caiac, ai grijă să mergi cât mai încet pe această porțiune. Ce trebuie să faci însă dacă nu mai poți controla caiacul și ajungi în stuf:

  1. Nu te panica!
  2. Nu încerca sa te miști în stânga sau în dreapta caiacului pentru că te vei răsturna
  3. Manevrează vâslele în așa fel încât caiacul să meargă înapoi (așa cum ai fost învățat de ghid la începutul instructajului). Vei roti vâslele exact în sensul opus față de cum le manevrezi pentru a merge înainte.

Prețul pentru a închiria un caiac, timp de trei ore costă 150 de lei de persoană, iar programul de închiriere începe de joia, de la ora 18:30 și ține până duminică. În zilele de weekend, programul de închiriat caiace începe de la ora 10:00. Dacă vrei să faci o surpriză unei persoane dragi și vrei să o duci la o plimbare cu caiacul, să ai în vedere că va trebui să suni înainte să faci o rezervare.Nu uita că cea mai bună perioadă din an în care poți merge să vâslești în Delta Argeșului, cu caiacul este între lunile mai și septembrie.

Citeste si:

    Fotografiile au fost realizate de wall-street.ro, cu Xiaomi 12, cel mai recent model scos pe piață de producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi.

    Sursa foto: Wall-Street.ro

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


    Setari Cookie-uri