3 Iunie 2021

Se schimbă ora de desfășurare pentru nunți și botezuri



Nunțile și botezurile se pot desfășura de acum înainte până la ora 02:00 noaptea, a anunțat premierul Florin Cîțu. Decizia a fost luată în urma ședinței de Guvern, în care s-a prelungit totodată și starea de alertă pe teritoriul României.

„Un lucru foarte bun, o veste foarte bună în ceea ce priveşte nunţile şi botezurile - ele pot să rămână deschise până la ora 2,00 noaptea”, a precizat Florin Cîțu.

Decizia a fost aprobată prin Hotărârea nr. 36 din 03.06.2021, adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență

„Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri), să fie permisă până la ora 2,00”, se arată în documentul transmis de CNSU.

Începând cu data de 1 iunie, nunțile și botezurile se pot organiza fără limită de participanți, însă doar în măsura în care toate persoanele prezente sunt vaccinate cu ambele doze. Dacă persoanele nu sunt vaccinate, este permis accesul doar pentru 50 de participanți la interior și 70 la exterior.



Citeste si