Compania Romprest spune că va colecta şi stoca temporar deşeurile de la patru spitale din Sectorul 1. Romprest face apel la Consiliul Local al Sectorului 1 să înţeleagă importanţa derulării în regim de continuitate a activităţilor serviciului de salubritate şi să deblocheze plăţile restante faţă de operatorul de salubritate, evitând astfel escaladarea situaţiei, potrivit Agerpres.

"În condiţiile în care operatorii autorizaţi ai activităţilor de sortare-tratare-depozitare au suspendat activitatea din cauza faptului că Autoritatea contractantă nu a achitat serviciile prestate, situaţie care a dus la blocarea capacităţilor de colectare şi transport ale operatorului Romprest alocate Sectorului 1 şi deci la imposibilitatea de a presta, Compania Romprest Service SA anunţă că va face efortul de a colecta şi stoca temporar, pentru o perioadă limitată, deşeurile de la cele 4 obiective strategice de sănătate publică - Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice", a spus compania.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare "starea de alertă" din cauza situaţiei sanitare cauzată de suspendarea colectării gunoiului.

"Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate, în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1", a anunţat Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Ulterior, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Gărzii de Mediu să facă o analiză în acest caz. În funcţie de constatările acestor instituţii, a adăugat acesta, va decide dacă va da curs cererii privind declararea stării de alertă în Sectorul 1.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri