14 Iunie 2021

Încă o amânare în dosarul ”Colectiv”: pe 22 septembrie se va decide dacă se schimbă încadrarea faptelor de care sunt acuzați Cristian Popescu Piedone și alți inculpați



Curtea de Apel București a amânat pentru 22 septembrie decizia legată de posibila schimbare a încadrării faptelor de care sunt acuzați Cristian Popescu Piedone și alți inculpați în dosarul ”Colectiv”, potrivit deciziei anunțate luni, conform G4Media.

Din cauză că cei doi judecători din complet nu s-au înțeles dacă să schimbe sau nu faptele, instanța a propus astăzi ca un al treilea judecator să încline balanta în această decizie. Propunerea a fost acceptată, în ciuda opoziției parchetului, iar un al treilea judecător va lua decizia pe 22 septembrie, conform Agerpres.ro.

O eventuală schimbare a încadrării faptelor s-ar putea solda cu aplicarea unor pedepse mai ușoare, în cazul condamnării inculpaților.

Curtea de Apel Bucureşti judecă apelul din dosarul Colectiv, în care au fost condamnaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, doi pompieri şi patronii clubului.

Problema schimbării încadrării juridice a fost ridicată din oficiu, la termenul din 14 aprilie al procesului, de către cei doi judecători ai completului, Adina Pretoria Dumitrache şi Andrei Viorel Iugan, fapt ce a nemulţumit DNA, care a făcut o cerere de recuzare a celor doi magistraţi. Cererea de recuzare a fost însă respinsă de un alt complet.

Citește materialul integral G4Media.ro.



Citeste si