Din ce în ce mai mulți turiști aleg să meargă pe plajele sălbatice din sudul Rezervației Biosferei Delta Dunării, trend ce face ca Plajele Vadu, Corbu și Midia să aibă și ”musafiri” care ignoră în continuare indicațiile de pe panourile de informare amplasate în zonă, punând astfel presiune pe habitatele naturale costiere. Amenzile aplicate în ultimul weekend s-au ridicat la 21.200 de lei.

În cele două zile de weekend au fost estimați aproximativ 8.300 de turiști și 1.220 de autovehicule, Plaja Vadu fiind cea care a înregistrat cel mai mare număr de turiști pe zi, respectiv 3000 sâmbătă și 4000 duminică, de asemenea și cel mai mare număr de autovehicule (500 pe zi), anunță Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

”Din păcate, mulți dintre cei sosiți pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicațiile de pe panourile de informare amplasate în zonă și pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancționați. Dintre aceștia, sunt turiști care recunosc fapta, își asumă plata amenzii, însă nu vor să părăsească locul (mașina sau cortul). Pentru contravențiile constatate, au fost aplicate în total 46 de sancțiuni dintre care 22 de amenzi în valoare de 21.200 lei și 24 de avertismente”, precizează ARBDD.

După fiecare weekend în care mii de vizitatori sosesc pe plajele sălbatice din zona Vadu- Corbu- Midia, firma de salubrizare din zonă (în baza contractului încheiat între Primăria Corbu și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării) ridică deșeurile depozitate atât în pubelele instalate în locurile special amenajate, cât și pe cele aruncate lângă acestea.

”Facem încă odată apel la turiștii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervația Biosferei Delta Dunării, să respecte regulile în vigoare cu privire la vizitarea acestor zone, aceste reguli fiind expuse pe panourile din zona plajelor. Reglementările pentru desfășurarea activităților în zonele costiere din rezervație, au rolul de a proteja pentru viitor sistemul natural ecologic cu flora şi fauna locală, peisajul şi caracteristicile naturale ale zonei de coastă şi de a menţine pe termen lung statutul favorabil de conservare al habitatelor naturale, situri Natura 2000, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, explică ARBDD.

Sursa foto: ARBDD / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri