Premierul Florin Cîţu a declarat că la Ministerul Economiei se vor comasa unele direcţii, nefiind vorba despre concedieri, adăugând că toate ministerele trebuie să facă o reorganizare pe aceste principii, deoarece în aceste instituţii sunt "prea mulţi" directori generali.

El a fost întrebat despre faptul că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat restructurări masive - 39% dintre funcţiile de conducere şi 30% dintre cele de execuţie.

"Cred că citiţi puţin greşit reorganizarea. Nu am văzut încă acest proiect, dar cred că e vorba de redefinire - directorul general devine director, nu pleacă acasă, devine director. Despre asta este vorba, dar încă nu am văzut proiectul final. Deci, nu este este vorba de concedieri, este vorba doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale şi poate sunt mai puţine. (...) O să văd, întâi, varianta finală. (...) În condiţiile actuale, este foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile, prin comasarea direcţiilor, şi este exact ceea ce am spus eu să se întâmple, să nu mai avem aşa mulţi directori generali în ministere", a explicat Cîţu.

Întrebat dacă vor urma şi alte ministere, prim-ministrul a răspuns: "Toate ministerele trebuie să facă o reorganizare pe aceste principii".

"Din punctul meu de vedere, avem în prea multe ministere prea mulţi directori generali ş.a.m.d. Aceste funcţii au fost create în ultimii ani, când guverna PSD-ul, erau direcţii care au fost sparte şi se creau direcţii generale, nu este nevoie de aşa de mulţi directori generali", a precizat el.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri