Primarul Clujului Emil Boc spune că are planuri mari pentru dezvoltarea orașului. Acesta își propune ca în următorii cinci-zece ani, Clujul să fie un oraș ca cele de afară, un oraș din care românii să nu mai fie nevoiți să plece pentru a întemeia o viață mai bună în străinătate.

„În următorii ani, Clujul va fi un oraș cu metrou, cu tren metropolitan, cu conectarea gării de aeroport. Un oraș cu un simț civic accentuat, în care să îți facă plăcere să îți întemeiezi o familie, să îți crești copii și să rămâi după ce ai terminat facultatea. Un oraș în care birocrația s-a diminuat și se va diminua în continuare prin digitalizare. Clujul va fi un loc în care să nu te plictisești niciodată, să te simți în siguranță la orice oră pe stradă, zi și noapte”, a declarat Emil Boc pentru wall-street.ro.

Acesta spune că motivul pentru care traiul din Cluj este mai scump ca cel din București, în principal în ceea ce privește prețurile apartamentelor, presupune salarii mai ridicate și un nivel apropiat de cel din Occident.

„Vrem viață occidentală, servicii de calitate și asta înseamnă evident cele mai bune prețuri comparabil cu calitatea vieții din Occident. Nu dorim să scădem această calitate a vieții în viitor, dimpotrivă, ne dorim să rămână clujenii acasă, să aibă salarii la fel de bine plătite că în Occident pentru a-și putea permite o calitate a vieții pe măsură”, adaugă Boc.

"Ne concentrăm pe tot ceea ce înseamnă servicii pe inovare"

Clujul este unul dintre cele mai dezvoltate și digitalizate orașe din România, iar principalele investițiile, pe lângă cele de infrastructură, sunt în forța de muncă și în calitatea vieții.

„Investițiile sunt din economia cunoașterii. De acolo vin slujbele mai bine plătite. Ne concentrăm pe tot ceea ce înseamnă servicii pe inovare: domeniul IT și cercetare, precum și pe sectorul financiar-bancar. Clujul este un oraș puternic în domeniul medicinei și artelor creative (festivaluri, evenimente) și vrem să investim în aspecte care țin de industria artelor creative”, precizează primarul.

Festivalurile din acest an care vor avea loc la Cluj vor aduce atât avantaje financiare orașului, cât și vizibilitate. Întrebat ce beneficiu ar putea avea Clujul de pe urma acestor festivaluri, Boc a răspuns că nu ar trebui să privim totul din pespectiva banilor, autoritățile concentrându-se pe a oferi cetățenilor respect și o viață mai bună.

„Evident că aceste lucruri se realizează cu bani, dar nu suntem o comunitatea focalizată în primul rând pe acest aspect financiar. Asta înseamnă să-ți distrugi esența și să îți pierzi identitatea. Evident că aceste evenimente aduc în primul rând vizibilitatea Clujului, vizibilitate care oferă o calitate mai ridicată a vieții și aduc investiții la sectorul economic local, dar nu banii sunt prima opțiune sau prioritatea noastră”.

Cluj-Napoca este orașul cu cea mai rapidă creștere economică din Uniunea Europeană din ultimele două decenii. Informația a fost publicată de experții Băncii Mondiale, în baza unor date culese de Eurostat, care monitorizează toate marile orașe din Uniune, arată Radio România Actualități. Din 2000 și 2019, PIB-ul Clujului a crescut de 4,5 ori. Printre orașele europene cu cea mai mare creștere economică se numără și Bucureștiul, Oradea și Timișoara.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri